Pécs

Itt foglalhat szállást online

Pécs Magyarország ötödik legnagyobb városa, a hét regionális központ egyike, A mediterrán hangulatú város déli oldalán , a Mecsek oldalának villanegyedében található vendégházunk, az Állatkerttől pár perces sétára található, Pécs villanegyedében.

Férőhelyek száma, felszereltsége:

A kétszintes villában összesen 4 db szoba található. Az alsó szinten tágas konyha, 2 db 2 ágyas szoba található. Az egyik szoba saját (fsz. 1-es, emelet 3-as), a másik szoba folyosóról nyíló fürdőszobával rendelkezik. Az emeleten, a földszintivel megegyező tulajdonságú 2 szoba, közös társalgó, nagyméretű erkély található. A kertben autóparkolási lehetőség biztosított vendégeink számára.

Programajánló:

Egymásra és egymás mellé épült itt, és ma is látható a római kor, a középkor, a török hódoltság, majd a polgárosodás számos értéke, gótikus, reneszánsz, barokk kori lakóház, keresztény templom és mohamedán imahely, mecset és dzsámi, fürdő és középület. A város fejlődése a gyáralapításokban is megmutatkozott: a Zsolnay-kerámia, a Littke-pezsgő, az Angster-orgonák világhírűvé váltak.

Pécs kiemelt látnivalói: a Székesegyház, az Ókersztény sírkamrák. 2000 óta az UNESCO világörökség részét képezik. 2007-ben készült el a Cella Septichora Látogató Központ. A sírkamrák összenyitásával földalatti régészeti lelőhelyen csodálható meg a Korsós sírkamra, a Péter-Pál sírkamra, a Nyolcszögű sírkápolna

Pécsett áll továbbá Gázim Kászim pasa Dzsámija, Jakováli Hasszán Pasa Dzsámija, Memi pasa, Ferhád pasa és Kászim pasa fürdőjének romjai, a Zsolnay Múzeum, a Csontváry Múzeum, Vasarely Múzeum, Amerigo Tot Múzeum, a Barbakán, a Minaret, Idrisz baba síremléke, a Pécsi Nemzeti Színház. De ezenkívül sok más művészeti és történelmi nevezetesség található a városban. Pécs egyedi látványossága a szerelmesek lakatja.

Az Országos Színházi Találkozó helyszínéül szolgáló városban sok vendég ismerte meg Pécs híres gasztronómiáját, és ízlelte meg a Mecsek híres borát, a cirfandlit.

A városon kívül a testes, tüzes vörösborok hazájához, Villányhoz, a mediterrán éghajlatú gyógyfürdőhelyhez, Harkányhoz, a Siklósi Várhoz, a palkonyai műemlék pincesorhoz, a természeti csodájáról ismert Abaligeti-cseppkőbarlanghoz, és a vízsportokat kedvelők körében népszerű Orfűi-tóhoz is jó kiinduló pontot nyújt a vendégház. 

Cím: Pécs, Ángyán János u. 10.

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 
Budapest-Népliget és Pécs között naponta öt autóbusz közlekedik. A város a Budapest-Pécs egyvágányú, villamosított vasútvonal végpontja.
A szálláshely a városból könnyen megközelíthető a 34-es vagy 35-ös autóbusz járattal. A buszról az Állatkert megállónál kell leszállni. Az autóbuszok a vasútállomásról indulnak. 
Gépkocsival közlekedők a 6 –os főközlekedési úton vagy az M6-os autópályán érik el a várost.