Miskolctapolca

Itt foglalhat szállást online!

15% KEDVEZMÉNY MISKOLCTAPOLCAI VENDÉGHÁZUNKBAN

KUPONKÓD: MTP-JÚL

Július 17-20 között kedvezményes szállásfoglalási lehetőséget biztosítunk miskolctapolcai vendégházunkban.

A megadott időszakra szóló foglalások (min. 3 éjszaka) esetén a foglalás teljes árából 15% kedvezményt adunk. Az akció kizárólag a megadott időtartamra vonatkozik.

Fedezze fel a város látnivalóit: csodálja meg az egyedülálló Barlangfürdőt, csobbanjon az Ellipsum óriási területű élmény-és strandfürdőjében akár éjszaka is, vízibiciklizzen a Csónakázó-tóban vagy vigye el gyermekeit a Bobpályára!

Miskolctapolcán az Európa-hírű barlangfürdőtől 300 m-re, kertvárosi környezetben fekszik vendégházunk.

Miskolctapolca a természeti szépségekben bővelkedő Hejő patak völgyében, a Bükk hegység keleti részében, Miskolctól kb. 5km-re, helyezkedik el. Különleges mikroklímájával, helyi jelentőségű, védett parkjával, csónakázó tóval, és a gyógyhatású termálvíz vájta, természetes üregek feltárásaira megépült Barlangfürdővel. 

Férőhelyek száma, felszereltsége:
Az ikerházban összesen 7db, 1-2-4 ágyas szoba, valamint 1 lakosztály található (6 fő elhelyezésére alkalmas, amerikai konyhás, saját fürdőszobával). 
A oldal: fölszinten tágas nappali, jól felszerelt konyha. 1 emelet: A/4 szoba(2+2 fő); A/5 szoba(2fő). Folyosón 2 db fürdőszoba. Tetőtér: lakosztály. 

B oldal: földszinten tágas nappali, jól felszerelt konyha, 1 db 1 ágyas szoba. Emelet: B/2 szoba (2fő); B/3 szoba (2+2fő). Folyosón 2 db fürdőszoba. Tetőtér: B/6 szoba (2+2fő); B/7 szoba (2fő), folyosón 1 db amerikai konyha+1 db fürdőszoba. A ház kertjében tágas terasz, az udvarban autóparkolási lehetőség adott vendégeinknek. 

Programajánló:

https://www.miskolc.hu/elet-a-varosban/turizmus

Az Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő sziklabarlangban kialakított Barlangfürdőtől a ház 10 percre található. A 30 °C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható. 

A közelben van a Kalandtúra Park. A jelenleg 26 pályából álló kalandpark látogatóit képzett alpinista és barlangász túravezetők kísérik. Egy-egy pálya 30-40 perc alatt járható végig, míg kombinált pályánál kb. 60-80 perc szükséges. Minden résztvevő fényképes oklevelet kap, amely tanúsítja a túra teljesítését. 

A Miskolctapolcai Barlangfürdő nyári bejárata mellett, a csónakázótó feletti erdős területre építették a télen-nyáron használható bobpályát. Az 50 méter szintkülönbségű, rendkívül kanyargós, 800 méter hosszú pálya biztonságáról számítógépes mágneses fékrendszer gondoskodik. A bobpályához kiszolgáló épület is tartozik, ahol mosdók, melegedő és hideg-meleg ételes büfé várja a vendégeket. 

Az üdülőtől kb. 20 percnyi autóútra található Miskolc, ahol többek között megtekinthető a Deszkatamplom, a Mancs-szobor, és a közelben a Diósgyőri Vár. 

Miskolctól 3,5 km-re található a Bükki Nemzeti Park. 

Az üdülőhely nevezetességei még a Függőkert, a Szent István-cseppkőbarlang és az Anna-barlang, valamint a József Attila által megénekelt vízesés. 

A közelben érdemes még kirándulásokat tenni a következő helyeken: Lillafüred, Aggtelek–Jósvafő, Tokaj–Sárospatak, Eger-Szilvásvárad, Zempléni várak, Kassa.

Cím: Miskolctapolca, Kiss József u. 24

Megközelítés:

Vonattal érkezők a Miskolc Tiszai pályaudvarról megállónál szállhatnak le az 1/2-es villamossal a Centrum megállóig, átszállva a Tapolcára közlekedő 2-es autóbuszra, amelyről a végállomáson kell leszállni, vagy Tiszai pályaudvarról az 1-es, vagy a 101-es busszal a Búza térig, és ott átszállva a 2-es buszra. 

Gépkocsival pedig legkönnyebben az M3 autópályán, Miskolc-déli lehajtónál Miskolctapolca irányába.