Keszthely

https://keszthely.hu/

Cím: Keszthely, Kossuth u. 129.

A Balaton nyugati partján fekszik Keszthely, mely gazdag kulturális hagyományokkal rendelkezik, így méltán nevezhető a „Balaton fővárosának”. A vendégház a város fő utcáján, mégis nyugodt zöldövezetben, 300 m-re fekszik a Balaton-parttól.

Férőhelyek száma, felszereltsége:
A kétszintes villában, a televízióval felszerelt szobák 2-4 ágyasak (összesen 8 db) mindegyikből közvetlenül nyílik a fürdőszoba. Az üdülőben szintenként 1-1 nagyméretű, jól felszerelt konyha van. Közös társalgó a földszinten található. Az első emeleten közös erkély, a földszinten tágas terasz biztosít plusz teret vendégeinknek. A pincében ping-pong asztal segíti elő a kikapcsolódást. A ház udvarán biztonságos autóparkolási lehetőség van. 

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 
A város a Balatonszentgyörgy–Keszthely–Tapolca-vasútvonalon van. A távolsági járatok közlekednek Keszthely és Budapest, illetve szinte valamennyi dunántúli nagyváros, valamint Kecskemét, Baja és Szeged között. Hévízre negyedóránként indul járat Keszthelyről. 
Gépkocsival közlekedők az M7-es autópályán jutnak el az üdülőbe.

Programajánló:

Keszthelynek a középkorban két központja volt, a mai Fő tér és a kastély környéke, a látnivalók többsége ma is e két helyen és az őket összekötő sétálóutcában láthatók. 

A vendégháztól egy rövid sétával elérjük Magyarország egyik legnagyobb barokk kastélyát, a Festetics-kastélyt. A kastély csodálatos parkjában áll a volt lovarda, melyben jelenleg az ország egyetlen hintómúzeuma található. A nyári időszakban, három strand is várja a Balatonban fürdeni vágyókat. A városi strand legjellegzetesebb épülete 1864-ben épült Szigetfürdő. A Balaton partján egyedülálló módón korhű stílusban felújított épület 2007-ben nyerte el ismét méltó formáját, a rekonstrukciót követően. Az impozáns öböl melyet a Helikon strand fog közre kedvelt helye a nyugodtabb kikapcsolódásra vágyóknak. A zámori városrészhez közel található a Libás strand. Itt üzemel 2004 óta a Phoenix vitorláskikötő. 

Keszthely látnivalói között szerepel a Balatoni Múzeum. Ez a múzeum mutatja be legteljesebben a Balaton történetét, a tó körül élt emberek világát, a halászat, a hajózás és fürdőélet emlékeit. A városban található babamúzeum Európában a legnagyobb viselettörténeti és népi építészeti múzeum. Érdemes még egy sétát tenni a Georgikon Majormúzeumban is. Ezek az épületek adnak otthont a majorsági gazdálkodást, a cselédéletet és a Georgikon történetét bemutató kiállításoknak. Keszthelytől alig 6 km-re fekszik Hévíz, amely gyógytaváról ismert, reumatikus- és mozgásszervi betegség kezelésére alkalmas. A túrázni vágyóknak érdemes ellátogatni Keszthelytől északra, Rezi falu határában  a Keszthelyi-hegység egyik legmagasabb ormán, a 400 m feletti Meleg-hegyen álló várromhoz, a Rezi várhoz. Észak felé a zalaszántói Buddhista Stupa kínál egyedülálló látnivalót, és szintén itt találjuk a 412 méter magas vulkáni kúpon álló Tátika várának romjait is.