Gyula

Itt foglalhat szállást online!

Gyulán, a fürdőtől pár 100 méterre, zöldövezetben áll a kiváló adottságokkal rendelkező vendégház. Gyula az Alföld dél-keleti részén, a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. Élénk idegenforgalmával, gazdag műemlékkincsével Békés megye turisztikai központja, az ország egyik legkedveltebb fürdő-és fesztiválvárosa.

A linkre kattintva rövid videót tekinthet meg a gyulai vendégházról.

Az ikerházban szárnyanként 5-5 db, 2 ágyas szoba található. Mindkét szárny beosztása: földszinten 1 db szoba, tágas nappali (tv,hifi) jól felszerelt konyha, folyosón 1 db fürdőszoba. Emeleten: 4 db szoba, folyosón 2 db fürdőszoba, 1 közös konyha található. A ház kertjében szalonnasütő hely adott, parkolni a ház előtt lehet.

Férőhelyek száma, felszereltsége:

Programajánló:

https://www.visitgyula.com/hu

Az egykori Almásy Kastély 8,5 hektáros kastélyparkjában épült gyulai Várfürdő itt található. Az 1985 óta gyógyhelynek minősített fürdő 19 medencéjével négycsillagos strand- és gyógyfürdő minősítést nyert el. A Várfürdő vize magas ásványanyag tartalma miatt barnás tónusú. A víz mozgásszervi megbetegedésekre, helyi idegbántalmakra, balesetek utáni rehabilitációs kezelésekre és gyulladásos nőgyógyászati betegségekre alkalmazható. Az évek óta folyamatosan szépülő fürdőben új, fedett élménymedencékkel, megújult gyógyászattal, gyermek-víziparadicsommal, wellness központtal, pezsgőfürdővel, hullámmedencével várják a vendégeket.

Akik nem csak gyógyulási szándékkal keresik fel a várost azoknak maradandó élményt, nyújt, a XV. században épült – mára Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki téglavára.

A méltán híres gyulai Váron kívül sok kulturális programot és látnivalót kínál az ide látogatóknak a város. A nyári időszakban a Gyulai Várszínház előadásai kínálnak kikapcsolódást. A tél nagy eseménye a városban a Reneszánsz Karnevál. De minden hónapra jut valami. A Várkert fesztiválok ideje alatt közkedvelt helyszín. A februári Reneszánsz Karnevál után márciusban a Közép-Békési Tavaszi Fesztivál következik. Áprilisban kerül megrendezésre a Gyula-napok, valamint nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál és Böllér napok is. A Virágok Vasárnapja és Végvári Pünkösd májusban, a Gyulai Zenei Napok júniusban, a Kőrösvölgyi Sokadalom, a Várszínház Összművészeti Fesztivál, a Tarhonya Fesztivál, valamint a Végvári Esték, és a Minden Magyarok Táncfesztiválja, júliusban és augusztusban. Szeptemberben a Gyulai Sörfesztivál, az év utolsó hónapjaiban az Erkel Művészeti Napok, melynek keretein belül koncertek, felvonulások, középkori lovagi torna, játékos vetélkedők, népi iparművész kirakodóvásár várja a városba látogatókat.

A közel múltban megújult Gyulavári Kastély a maga 18 különböző témájú kiállításával, sokrétű és színes programkínálatával szintén népszerű az idelátogatók körében.

Az 1840 óta működő Százéves Cukrászdát a gyerekek is nagyon kedvelik. A szomszédos Ladics-házban a XIX. és a XX. századi vidéki polgári elitjének életét bemutató kiállítást nézhetünk meg. Gyulán született Erkel Ferenc, a nemzeti opera megteremtője, a Himnusz zeneszerzője, akinek szülőháza múzeumként üzemel. Érdemes még felkeresni a megyében egyedülállóan díszes ikonosztázáról ismert ortodox templomot, a Városi Képtárat, elsétálni a Ferences romkerthez. Nem elhanyagolható a gyulai gasztronómiai kínálat sem: a világhírű gyulai kolbász mellett a Gyulai Húskombinát  más díjnyertes termékeit is megkóstolhatják. A 8 km-re található Tanyamúzeumba érkezők lovagolhatnak, kocsikázhatnak, pusztaprogramon vehetnek részt. A Körösök völgye, Szanazug és Városerdő közkedvelt horgász- és vadászparadicsom.

Kirándulásként megtekinthető a közelben az Alföld legpompásabb kastélya a Szabadkígyósi Wenckheim-kastély. Gyulától 20 km-re lévő Békéscsabára, többek között a Munkácsy Mihály Emlékház miatt is érdemes ellátogatni. A természetet kedvelőknek remek kirándulóhely a Kettős-Körös torkolatvidéke. Igazi különlegességnek, számít a Schéner Mihály képzőművész által megformált szobrokkal, mézeskalács-figurákkal, rajzokkal benépesített Meseház, mely szintén Békéscsabán található.

Cím: Gyula, Kétmalom u. 14.

Megközelítés:

Közvetlen vonat és autóbusz járattal érhető el a város. 

Gépkocsival közlekedők az M5-ös autópályán, azt követően pedig a 44-es úton érkezhetnek a városba.